Negatieve financiering zou kunnen fungeren als een lanceerplatform voor een massale Bitcoin-rally.

De recente consolidatiefase van Bitcoin is gelijktijdig met het opstapelen van handelaren op shortposities ontstaan.

Dit wijst erop dat zij verwachten dat de turbulentie binnen de traditionele markten de prijsactie van BTC zal blijven onderdrukken, waardoor deze in de komende weken mogelijk lager zal uitvallen.
Dit gezegd zijnde, heeft dit negatieve financieringstarieven veroorzaakt om vanaf laat te schommelen, makend het duur om kort te zijn.
Historisch gezien werken de financieringspercentages – wanneer ze voor langere tijd in één richting worden geschoven – als een betrouwbare tegenindicator.
Een analist merkt nu op dat een doorbraak van 11.000 dollar met financieringstarieven op hun huidige niveau Bitcoin Up in staat zou kunnen stellen om een explosieve stap hoger te zien.

Bitcoin en de hele cryptocurrency markt zijn de afgelopen dagen en weken gevangen in een periode van zijdelingse handel.

BTC consolideerde in een ongelooflijk krappe marge tussen $10.500 en $10.600 tot eerder vanochtend toen stieren het opvoerden en hoger duwden.

Het heeft zijn belangrijkste weerstand nog niet getest op $11.000, maar de lichte zet hoger is een positief teken dat aangeeft dat er nog meer upside zou kunnen komen.

Een analist merkt ook op dat de vooruitzichten op de middellange termijn helder blijven, omdat negatieve financieringstarieven als brandstof kunnen dienen voor de cryptocrisis om op korte termijn weer een grote duw in de rug te geven.

Bitcoin duwt iets hoger naarmate de aandelenmarkt zich stabiliseert.

Op het moment van schrijven is Bitcoin iets gestegen tegen de huidige prijs van $10.720. Dit markeert een opmerkelijke stijging ten opzichte van de recente dieptepunten van $10.400 die eerder deze week werden vastgesteld uit angst voor de achtervolging van de overheid op de BitMEX medeoprichters.

De beursturbulentie als gevolg van de recente virale diagnose van President Trump heeft de zwakte van BTC bestendigd, maar zijn herstel heeft geleid tot een opwaardering van de aandelenmarkt en helpt nu om risicodragende activa zoals crypto hoger te duwen.

Als de aandelenmarkt de komende week hoger blijft duwen, is het redelijk om te verwachten dat Bitcoin nog meer opwaartse druk zal ondervinden.
Negatieve Funding Rates om BTC Hoger te stimuleren: Claims-analist

De hele crypto-markt is de laatste tijd in de greep van de volatiliteit, wat ertoe heeft geleid dat handelaren overduidelijk kortzichtig zijn geworden, met als gevolg een negatieve financiering voor Bitcoin.

Een handelaar gelooft dat dit zal fungeren als de brandstof die een explosieve beweging hoger helpt op te starten zodra Bitcoin $11.000 breekt.

„Als BTC eindelijk 11k breekt na deze lange tijd van negatieve financiering op alle beurzen… maak je dan klaar voor wat er komt“, legde hij uit.