Michael Saylor op Stacking Sats: We hebben 74 uur lang onafgebroken gehandeld.

IN BRIEF

  • MicroStrategy Oprichter Michael Saylor heeft het tempo van de BTC-transacties van de onderneming geschetst.
  • Het bedrijf heeft de klok rond meer dan drie dagen achter elkaar gehandeld.
  • Ze kochten ongeveer 0,19 BTC elke drie seconden, wat neerkomt op bijna 40.000 dollar in bitcoin per minuut.

MicroStrategy Founder en de nieuw geslagen bitcoin-stier Michael Saylor lijken geen genoeg te krijgen van de cryptogemeenschap, en het gevoel lijkt wederzijds te zijn.

Saylor ging van nul naar held in de cryptogemeenschap sinds hij van een criticus naar een bitcoin-stier flipte. MicroStrategy heeft sindsdien in totaal 38.250 bitcoins ter waarde van $425 miljoen gekocht. Volgens on-chain marktanalist Willy Woo was de aankoop genoeg om de meter te verplaatsen en „de prijsvolatiliteit te dempen“. Woo verwacht dat meer van hetzelfde zou kunnen gebeuren als andere bedrijven op de bitcoin bandwagon springen.

Source: Twitter

Breaking It Down

Saylor heeft de blauwdruk van de transacties in een tweet geschetst, waarbij hij zijn hand op de bedrijfsstrategie heeft gezet en zijn nieuwe reputatie als bitcoin-stier heeft gecementeerd – als er enige twijfel was.

De manier waarop het bedrijf zijn laatste ronde van een oogverblindende 16.796 BTC verwierf die het op 14 Sept. aankondigde, was om non-stop te handelen voor meer dan drie dagen aaneengesloten.  Ze kochten ongeveer 0,19 BTC om de drie seconden, wat neerkomt op bijna $40.000 aan bitcoin per minuut.

Omdat ze opportunistisch zijn, was het Immediate Edge team bereid om binnen enkele seconden $30 miljoen-$50 miljoen in BTC te kopen als de prijs in de verkoop zou gaan.

Crypto Twitter juichte toe toen MicroStrategy sats stapelde. Op basis van zijn recente interview met Anthony Pompliano’s podcast lijkt Saylor een bitcoin maximalist te zijn die de bitcoin gemeenschap verantwoordelijk wil houden voor „[het verdedigen] van het netwerk tot de dood tegen iemand die het gaat breken of compromitteren in welke vorm dan ook“. Hij kijkt misschien naar wat er in de DeFi-ruimte gebeurt en naar slimme contracten, maar hij legt zijn geld daar waar hij de mond vol heeft van bitcoin.

Source: Twitter

Jaar van de Bitcoin

MicroStrategy heeft een goed moment gekozen om een crypto-investeerder te zijn. Bitcoin is dit jaar tot nu toe een topbelegger geweest, omdat het zowel goud als de S& P 500-index in het stof heeft laten staan met zijn 57% winst. Als sommige bitcoin-prijsvoorspellingen juist zijn, is er nog steeds een groot deel van de baan over voor winst op de korte termijn.

Als Woo gelijk heeft, kan 2021 een interessant jaar worden als bedrijven de wielen laten draaien om hun aandeel in de bitcoinemarkt te veroveren.