Aangezien de prijs van bitcoin zich naar zijn 2019 hoogten dicht bij de $14.000 bewoog en terug naar onder $13.500 daalde, zijn de cryptocurrencyhandelaren op rand die zich op grote bitcoin en etheropties expiries concentreert die worden geplaatst om voor Halloween te beà „indigen.

Volgens Skew.com, wordt meer dan $800 miljoen waarde van bitcoin-opties geplaatst om deze Vrijdag, 30 Oktober te verlopen, en gezien de volumecrypto prijzen zouden moeten vluchtiger worden in de nabije toekomst. De gegevens van CryptoCompare tonen BTC momenteel bij $13.300, na het raken van zijn hoogte van 2020 van $13.800 vroeger deze week handel drijft.

De prijs van BTC is de laatste weken gestegen, nadat PayPal een nieuwe dienst aankondigde om zijn gebruikers te laten beginnen met het kopen, verkopen en houden van bitcoin, ether, bitcoin contant geld, en litecoin op zijn platform. De grootste bank van Singapore, DBS Bank, heeft onlangs plannen bevestigd om een bank-rug digitale activabeurs, de DBS Digitale Uitwisseling te lanceren.

Ondanks het toegenomen bullish sentiment op de spotmarkten en de prijsprestaties van de topcryptocurrency, wordt verwacht dat de crypto-markten zeer volatiel zullen worden op het moment dat de opties aflopen, aangezien 62.000 BTC in optiecontracten zullen worden afgewikkeld.

Een belangrijk handelsplatform voor crypto’s met bitcoin had etheroptiecontracten is Deribit. De beurs, zoals voor het eerst gerapporteerd door Bitcoin.com, publiceerde op 30 oktober een rapport over de „handelsonzekerheid“ in verband met het aflopen van de opties.

Het rapport merkte op dat als gevolg van „de tijdswaarde van opties, de term structuur de neiging heeft om naar boven te hellen“. Het voegt hieraan toe:

De bulten tonen echter een verwachte scherpe koersbeweging in een bepaalde periode. Net als de traditionele markten heeft de BTC-markt in de verkiezingsweek van 30 oktober tot en met 6 november een potentiële volatiliteit geprijsd.

Het rapport van Deribit voegt hieraan toe dat de verhoogde volatiliteit „naar verwachting minstens tot het einde van het vierde kwartaal zal aanhouden“. Het crypto-derivatenkanaal van Deribit op Telegram heeft naar verluidt uitgelegd dat van de 62.000 BTC-opties die op 30 oktober vervallen, er 40.000 bij Deribit worden aangehouden.

Op dezelfde manier worden 164.000 van de 190.000 ETH-opties die diezelfde dag vervallen, aangehouden bij Deribit. Rekening houdend met dit feit, vraagt het kanaal zich af of „elke vroege onverwachte Amerikaanse verkiezingsnieuws of beweging in de gedeeltelijk gecorreleerde aandelenmarkt de Bitcoin zou kunnen triggeren om de uitoefenprijs [van $13,000] te overschrijden en een run op de volatiliteit te triggeren“.

Terwijl speculanten in de crypto-ruimte vaak verwachtten dat derivatenmarkten de spotmarkt zwaar zouden beïnvloeden, is het de moeite waard om op te merken dat in september meer dan 87.000 BTC’s op opties afliepen en dat de verwachte volatiliteit niet werd gezien.